Ingrediënten voor 1 portie
- 2 eieren
- 50 g witte kool, fijngesneden
- 50 g champignons in plakjes
- 1 handje taugé
- 1 el olijfolie
- 2 el azijn
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el Kikkoman sojasaus
- 1 tl gemberpoeder
- 1 el tomatenpuree
- vloeibare zoetstof
- 200 ml (kippen)bouillon
- peper en zout
Bereidingswijze
Bak de kool en champignons zacht aan in de olie, tot ze bijna gaar zijn. Kluts ondertussen 2 eieren samen met 40 ml kippenbouillon, de helft van de gemberpoeder, en een ½ teentje knoflook.
Schep dit mengsel door de gare groenten, zodat er een dikke omelet ontstaat. Laat zachtjes garen.
Laat voor de saus de tomatenpuree met de rest van de bouillon in een pan zachtjes warm worden. Voeg de sojasaus, azijn en de rest van de gember toe.
Naar smaak zoetstof, peper, zout en nog wat knoflook toevoegen.
Voeg op het laatst een handje taugé toe. Leg de omelet op een bord en vow deze dubbel, schenk de saus eroverheen.
Geschikt vanaf fase 1 van het PS. food & lifestyle programma