Knolselderijpuree is een lekker alternatief voor aardappelpuree. Zeker als je graag wat minder koolhydraten eet.
Aardappelen bevatten per 100 gram 17 gram koolhydraten, 100 gram knolselderij bevat slechts 5 gram koolhydraten. Door knolselderij in plaats van aardappelen te gebruiken bespaar je dus aardig wat koolhydraten.
Ingrediënten voor 4 porties
- 1 knolselderij in blokjes (ca 600 gram na het schillen)
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 200 ml kippenbouillon
- 4 eetlepels droge witte wijn
- 4 eetlepels kookroom light
Bereidingswijze
Bak de sjalotjes in de olijfolie glazig en bak de knolselderij 5 minuten mee. Blus af met de witte wijn. Voeg na 5 minuten de kippenbouillon toe en kook zachtjes gedurende 20 minuten met de deksel op de pan. Giet het overtollige vocht af en pureer de knolselderij samen met de kookroom tot een gladde puree.
Tip! De zoete smaak van knolselderijpuree is erg lekker in combinatie met biefstuk en wat balsamico
Geschikt vanaf fase 2a van het PS. food & lifestyle programma