Koolhydraatarme soesjes met slagroom

koolhydraatarme soesjes

Ingrediënten voor ca 20 stuks:

Voor de soesjes:

  • 4 eiwitten ( M/L)
  • 1 tl bakpoeder
  • 1 el zoetstof (ik heb Greensweet-Sweet vanilla gebruikt)
  • snufje zout


Voor de slagroom:

  • 500 ml verse slagroom
  • 3 el zoetstof (ik heb Greensweet-Sweet vanilla gebruikt)

 

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C (heteluchtoven
 180°C)
Bekleed een bakplaat met bakpapier en vet deze een beetje in met boter of gebruik wat bakspray. 

Splits de eieren. Voeg het bakpoeder, zout en zoetstof toe aan de eiwitten. Klop de eiwitten stijf met een elektrische mixer.

Maak met een grote eetlepel bolletjes van het beslag en plaats deze op de bakplaat. Zet de bakplaat in de voorverwarmde oven en bak de soesjes ca 15-20 minuten. De soesje kunnen makkelijk verbranden, dus af en toe een keer checken! 

Klop ondertussen de slagroom samen met de zoetstof stijf en bewaar de slagroom tot gebruik in de koelkast.  


Laat de soesjes na het bakken afkoelen. Vul een spuitzak met de slagroom, prik met het spuitmondje een gat in de onderkant van de soesjes en vul met de slagroom. Garneer de slagroomsoesjes eventueel met wat suikervrije poedersuiker.


Tip!

  • Zorg ervoor dat de kom waarin je de eiwitten klopt vetvrij is anders worden de eiwitten niet stijf. Je kunt dit doen met wat azijn en keukenpapier. Lastig om de eieren te splitsen? Kijk hier hoe je dit je heel eenvoudig doet zonder geklieder.
  • Als je zoetstof gebruikt zònder vanille smaak kun je 1 theelepel vanille aroma aan het beslag voor de soesjes en/of slagroom toevoegen.
  • De soesjes smaken het lekkerst als ze een paar uur in de koelkast hebben gelegen...maar of je zò lang kunt wachten? ;-)

Geschikt vanaf fase 3  van het PS. food & lifestyle programma