Ingrediënten voor 4 porties
- 15 g PS. food & lifestyle kruidenbouillon of een bouillionblokje
- 400 g tomaat
- 200 g courgette
- 2 witte uien
- 2 teentjes knoflook
- 2 el olijfolie
- 600-800ml water
Snijd de tomaat en courgette in grove stukken, snipper de ui en hak of pers de knoflook fijn. Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de knoflook en ui.
Voeg de courgette en tomaat toe en bak 10 minuten mee. Voeg het bouillionpoeder/blokje en kokend water toe tot de groentes volledig onder staan.
Breng aan de kook en laat circa 15 minuten pruttelen. Haal de pan van het vuur en pureer de soep met een staafmixer. Vind je de soep te dik voeg dan nog een beetje water toe tot de gewenste dikte.
Tip: Strooi dan wat chilipoeder over de soep als je van pittig houdt
Geschikt vanaf fase 1 van het PS. food & lifestyle programma