Biefstuk sashimi salade

Koolhydraatarm recept - Biefstuk sashimi salade

Ik vind het leuk om nieuwe recepten te maken en ideetjes op te doen.  Als PS. coach kijk ik dan natuurlijk als eerste even bij de recepten op de PS. food & lifestyle website ;-)  Op de website staan ontzettend veel koolhydraatarme recepten zowel met, als zonder PS. product. En wat ik zelf heel fijn vind, het zijn allemaal eenvoudige recepten. Makkelijk te bereiden en ook nog eens heel snel klaar. Neem er eens een kijkje!

Toen ik gisteren deze biefstuk sashimi salade op de site zag staan wist ik 't meteen: die wordt 't vanavond! En het was heerlijk...


Ingrediënten voor 1 portie

  • 120 g biefstuk
  • 50 g verse spinazie
  • 5 cherrytomaatjes, gehalveerd
  • 5 radijsjes, in plakjes
  • 0.5 sjalot, fijngehakt
  • 0.5 teentje knoflook, fijngehakt
  • 0.3 rode peper, zaadjes verwijderd en fijngehakt
  • 1 el Kikkoman sojasaus
  • 0.5 el roomboter
  • 0.5 el olijfolie
  • 0.5 el azijn
  • Peper
  • Zout


Bereidingswijze
Maak een marinade van de sjalot, knoflook, rode peper en de sojasaus. Verhit de boter in een koekenpan. Schroei de biefstuk op hoog vuur aan alle kanten snel dicht. Leg het vlees circa 10 minuten in de marinade. Maak ondertussen een salade van de spinazie, tomaatjes, radijsjes, azijn en de olie. Snijd het vlees schuin op de draad in mooie dunne plakjes en verdeel over de salade. Maak af met een beetje peper en zout.


Tip! Vervang de radijsjes door 50-100 g bleekselderij.


Geschikt vanaf fase 1 van het PS. food & lifestyle programma