Ei muffins zijn klaar in een handomdraai en smaken heerlijk! Bovendien zijn ze koolhydraatarm. Lekker als lunch in combinatie met een salade of soep, maar ook ideaal als tussendoortje want ook koud smaken ze erg goed. Je kunt er echt van alles in doen, dus ideaal om de restjes in de koelkast op te maken.
Wat heb je nodig?
Oven, Muffinvorm (eventueel wat boter om in te vetten als je een metalen vorm gebruikt)
Ingrediënten: Eieren, vulling naar wens (groenten, vlees, kaas etc)
Voor 6 muffins gebruikte ik 4 eieren. Ik maakte de muffins met champignon, ui, paprika, ham en een beetje kaas, maar gebruik vooral ook je eigen fantasie! En volg je het PS. food & lifestyle programma kijk dan even welke ingrediënten voor jou zijn toegestaan!
Aan de slag!
Verwarm de oven voor op 180°C. Kluts de eieren en breng op smaak met zout en peper en eventueel een eetlepel melk. Snijd al ingrediënten zo klein mogelijk en verdeel in de muffinvorm. Giet er vervolgens het eimengsel overheen en plaats de muffinvorm 20-30 minuten in de oven. De muffins zijn klaar als ze goudbruin en krokant zijn, dus af en toe een keer checken! Laat de muffins even afkoelen voordat je ze uit de vorm haalt.
Smakelijk!