Ingrediënten voor 4 porties
- 200 gram PS. Life penne
- 200 gram kipfilet in stukjes
- 100 gram spekjes
- 200 gram cherry tomaatjes, gehalveerd
- 100 gram gemengde sla
- 1 avocado in stukjes
- 1 rode ui in ringen
- 1/2 komkommer in stukjes
- 4 eetlepels pijnboompitten, geroosterd
- 100 gram zachte geitenkaas
- 3 eetlepels olijfolie
- 3 eetlepels witte wijnazijn
- 3 theelepels mosterd
- 1 theelepel vloeibare Stevia naturel of honing
Bereidingswijze
Kook de penne volgens de aanwijzing op de verpakking in gezouten water/bouillon. Giet het af en laat afkoelen. Meng de sla, tomaat, komkommer, ui en avocado door de penne. Klop een dressing van de wijnazijn, olijfolie, zoetstof en mosterd en meng dit door de salade. Verdeel de salade over vier diepe borden. Bak de spekjes in een droge koeken pan, schep ze eruit met een schuimspaan en houd apart op een schoteltje. Kruid de stukjes kipfilet met peper en zout en bak ze in het overgebleven bakvet van de spekjes in circa 4 minuten gaar en goudbruin is. Verbrokkel ondertussen de geitenkaas over de pastasalade. Verdeel nu de warme kip stukjes er overheen strooi tenslotte de gebakken spekjes en pijnboompitten over salade.
Geschikt vanaf fase 3 van het PS. food & lifestyle programma