Leuk zijn ze hè, deze minipizzaatjes?
Behalve koolhydraatarm en erg lekker ook nog eens heel gemakkelijk en snel om te maken. Wat wil een mens nog meer ;-)
Verwarm de oven voor op 180°C
Nadat je de courgette gewassen hebt snij je deze in plakken van ongeveer 1 cm dik. Bak de courgetteplakjes ongeveer 1 à 2 minuten aan elke kant in wat olijfolie in een (grill)pan of in de contactgrill als je die hebt. Snij de mozzarella in hele kleine stukjes.
Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg de plakjes courgette erop. Kruid met peper en zout. Doe wat pastasaus op de courgette en leg er vervolgens een hoopje mozzarella stukjes bovenop. Bestrooi met wat Italiaanse kruiden en zet de bakplaat een paar minuutjes in de oven. De pizzaatjes zijn klaar als de mozzarella gesmolten is, en dat gaat heel snel blijf er dus bij!
Geen mozzarella in huis? Geraspte kaas kan natuurlijk ook prima.