Gevulde portobello

Koolhydraatarm recept : gevulde portobello

Ingrediënten voor 1 portie:

  • 50 gr PS life risoni
  • 2 portobello‘s
  • 50 gram spekjes
  • 1/2 kleine ui, gesnipperd
  • 1 eetlepel kruiden roomkaas light
  • olijfolie
  • 1/2 kruidenbouillon blokje
  • verse bieslook

 


Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 230 °C. Kook de rijst samen met het bouillonblokje circa 15 minuten in een ruime hoeveelheid water. Hol ondertussen de porto bello’s uit en smeer in met een beetje olijfolie. Leg ze circa 10 minuten in de oven met de bolle kant naar boven. Snijd wat je met uithollen uit de porto bello hebt gehaald fijn. Verhit een eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de spekjes ca 5 minuten op middelhoog vuur. Haal de spekjes uit de pan en fruit  de ui in het achtergebleven bakvet. Voeg de stukjes porto bello toe en bak deze 5 minuten mee. Voeg vervolgens de rijst, spekjes en roomkaas toe en laat nog even zachtjes pruttelen. Doe er, als het te droog wordt af en toe nog wat bouillon bij. Vul de porto bello's met de risotto en garneer met de verse bieslook.


Geschikt vanaf fase 3  van het PS. food & lifestyle programma