Ingrediënten voor 2 porties:
- 200 g rosbief (vleeswaren)
- 200 g taugé
- 50 g geraspte wortel
- 2 lente-uitjes in schuine ringen
- 1/2 rode ui in ringen
- 1/4 komkommer in lucifer reepjes (zaadlijsten verwijderen)
- 1 rode peper de zaadlijsten verwijderd en in ringen gesneden
- 1 eetlepel pinda's, gehakt
- 2 eetlepels sesam olie
- 1 eetlepels sojasaus
- 1 eetlepel chilisaus
Eventueel:
- 1/2 bosje verse munt
- 1/2 bosje verse koriander
Bereidingswijze:
Meng 1 eetlepels sesam olie met de sojasaus en chilisaus in een kommetje. Verhit de andere eetlepel sesam olie in een pan en roerbak de taugé, wortel, rode ui en rode peper circa 2 minuten. Giet de sesamdressing erover en meng goed door. Verdeel het taugé-groente mengsel over twee borden en verdeel de komkommer, lente-ui en rosbief er overheen. Bestrooi met peper, zout en de gehakte pinda’s. Maak het gerecht evt op smaak met munt en koriander.
Geschikt vanaf fase 3 van het PS. food & lifestyle programma