Noodles met hete curry en tartaarballetjes

Koolhydraatarm recept : Noodles met hete curry en tartaarballetjes


Ingrediënten voor 1 portie

  • 1 zakje PS. noodles
  • 40-50 gram tartaar
  • 100 g tomatenblokjes
  • 50 ml kookroom light
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 sjalotje, grof gesneden
  • 1 rode chilipeper, zaadlijst verwijderd en fijngehakt
  • ½ cm verse gember
  • ½ el kokosolie
  • 1 el Kikkoman sojasaus
  • 1 el verse koriander, fijngehakt
  • Zout
  • Peper

Extra: keukenmachine

Bereidingswijze
Meng de tartaar met de helft van de knoflook, de koriander en kwart van de fijngehakte chilipeper.  Draai er dan kleine balletjes van en zet in de koelkast (liefst een nacht zodat de smaken goed kunnen intrekken).

Doe vervolgens de rest van de knoflook, rode peper, gember en het sjalotje in een keukenmachine en vermaal tot een pasta.

Verhit de kokosolie in een wokpan, en fruit de pasta even kort aan. Voeg de tomatenblokjes, kookroom, sojasaus en wat peper en zout toe en laat 10 minuutjes sudderen. Voeg vervolgens de gehaktballetjes toe en laat deze 12 tot 15 minuten garen.

Kook ondertussen de noodles circa 10 minuten in een ruime hoeveelheid water met eventueel een beetje zout. Serveer de noodles met de tartaarballetjes en garneer eventueel nog met wat verse koriander.


Geschikt vanaf fase 1 van het PS. food & lifestyle programma