In de magazines van de supermarkt zijn vaak heerlijke recepten te vinden. Eerder al maakte ik de Tonijnsalade met appel uit de Allerhande. Deze aspergesalade komt uit het Jumbo magazine, lekker op het PS. brood, meerzaden bolletje of de crackers.
Ingrediënten voor 1 portie
- 200 gram geschilde asperges
- 50 gram gerookte zalm
- 1 el bieslook
- 1/2 el peterselie
- 1 el citroen mayonaise
- 1/2 el crème fraîche light of kwark
- 1/2 groente bouillonblokje
Bereidingswijze
Snijd de asperges in stukjes van ca 2 cm. Kook de asperges samen met het bouillonblokje 8 minuten. Draai het vuur uit en laat de asperges nog 5 minuten na garen, tot ze beetgaar zijn. Giet de asperges af, laat ze goed uitlekken en afkoelen tot kamertemperatuur.
Snijd ondertussen de zalm in kleine stukjes. Meng de mayonaise met crème fraîche/kwark en de kruiden. Schep de asperges en zalm erdoor en maak evt op smaak met wat peper.
In plaats van citroen mayo kun je natuurlijk ook gewoon volle mayo en een scheutje citroensap gebruiken.
Geschikt vanaf fase 1 van het PS. food & lifestyle programma