Ingrediënten voor 2 porties:
- 1 courgette in plakken
- 250 gr kastanjechampignons
- 100 gr Coburgerham/Parmaham
- 1 bol mozzarella (light) in dunne plakken
- 1 rode ui, gesnipperd
- ½ blik tomatenblokjes
- 1 el tomatenpuree
- 1 teen knoflook, geperst
- ½ el Italiaanse kruiden
- ½ el bouillonpoeder
- 1 el olijfolie
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 200 °C. Verhit de olijfolie in de pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg na 3 minuten de champignons, Italiaanse kruiden en bouillonpoeder toe en roerbak nog circa 5 minuten. Voeg vervolgens de tomatenblokjes en tomatenpuree toe en laat nog 5 minuten sudderen. Zorg ervoor dat het teveel aan vocht verdampt is zodat de lasagne niet te nat wordt.
Doe een laagje van de saus in een ovenschaal en bedek met de courgetteplakken. Leg hierop de plakjes ham en weer een laagje saus. Herhaal dit totdat de saus en courgette op zijn en eindig met een laagje saus. Leg de plakken mozzarella bovenop en plaats de schaal 30 minuten in de voorverwarmde oven.
Geschikt vanaf fase 2a van het PS. food & lifestyle programma