Ingrediënten voor 2 porties
- 100 g hamblokjes
- 2 eieren
- 300 g spruitjes, gehalveerd
- 1 sjalotje, fijngesneden
- 100 ml kookroom light
- 1 el roomboter + extra om in te vetten
- ½ tl cayennepeper en peper
- 50 gram geraspte kaas 30+
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 190 °C. Bak de hamblokjes, zonder olie, uit in een koekenpan. Verhit de boter in een wokpan en fruit de sjalotjes circa 2-3 minuten. Voeg de spruitjes toe en bak deze al roerend 6-8 minuten mee. Breng op smaak met de cayennepeper en wat peper en zout. Zet het vuur laag en voeg de kookroom toe. Laat 3-4 minuten sudderen. Klop ondertussen de eieren los in een kom. Zet het vuur uit en roer de eieren en de hamblokjes door de spruitjes. Giet het geheel vervolgens in een ingevette ovenschaal, bestrooi met de kaas en bak 25-30 minuten in de voorverwarmde oven
Geschikt vanaf fase 2a van het PS. food & lifestyle programma