Ingrediënten voor ca 12 stuks
- 250 gram (tarwe) bloem
- 2 eieren
- 75 gram rozijnen
- 250 gram Optimel kwark in een smaak naar keuze ( bijv vanille of appel-kaneel)
- 5 gram bakboeder
- 1 eetlepel olie
- snufje zout
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Wel de rozijnen ongeveer 5 minuten in water dat net van de kook is. Giet ze daarna af, en laat uitlekken
Meng de kwark, eieren, olie, zout goed door elkaar. Voeg vervolgens de bloem, bakpoeder en de rozijnen toe. Spatel net zo lang tot je een mooi beslag hebt.
Maak met behulp van 2 lepels mooie bollen van en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Plaats de bakplaat in het midden van de oven en bak de kwarkbollen circa 20 min.
Tips:
- Voeg evt wat zoetstof, vanille extract of kaneel toe aan het beslag.
- Bestrooi de bollen met Steviala frost of greensweet icing (poedersuiker, maar dan zònder suiker ;-))
- Voeg in plaats van rozijnen wat fruit bijv blauwe bessen, of stukjes appel aan het beslag toe
Geschikt vanaf fase 3 van het PS. food & lifestyle programma