Kipsalon met frietjes van pastinaak

Koolhydraatarm recept - kipsalon met frietjes van pastinaak

Ingrediënten (voor 2 porties)

  • 250 g kipfilet in stukjes
  • 2 el olijfolie
  • 200 g pastinaak in kleine frietjes gesneden
  • 1/2  komkommer in kleine stukjes
  • 2 tomaten in kleine stukjes
  • 50 g ijsbergsla
  • 40 g geraspte kaas 30+
  • 1/2 tl paprikapoeder
  • snufje cayennepeper
  • shoarmakruiden

Knoflooksaus

  • 2 el magere kwark
  • 1 tl mayonaise
  • 1 teentjes knoflook, geperst
  • 1 el verse peterselie, fijngehakt
  • Peper
  • Zout

Extra nodig: ovenschaal(tjes) en bakpapier

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C. Besprenkel de frietjes met 1 eetlepel olijfolie en kruid met paprikapoeder, cayennepeper, zout en peper. Let goed op met de cayennepeper want de frietjes worden al snel te pittig. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel de pastinaakfrietjes hier overheen. Bak de frietjes 25-30 minuten in de voorverwarmde oven.

Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de kipfilet samen met de shoarmakruiden goudbruin en gaar. Doe dit vervolgens in een ovenschaal en verdeel de pastinaakfrietjes eroverheen. Bestrooi met de kaas. Zet de oven terug naar 180 °C en bak dit vervolgens nog zo'n 10 minuten in de oven.

Maak de knoflooksaus door de kwark, mayonaise knoflook en peterselie goed met elkaar te mengen. Breng op smaak met wat peper en zout. Verdeel de sla, komkommer en de tomaatjes over 2 borden. Leg de kipshoarma en de frietjes hier bovenop. Serveer met de knoflooksaus.


Geschikt vanaf fase 2a van het PS. food & lifestyle programma