Deze salade komt uit het PS. kookboek en is echt een van mijn favoriete lunchsalades. Ik maak vaak een dubbele portie als 'salad in a jar' (salade in een pot). Je kunt de potten goed luchtdicht afsluiten waardoor de salade lekker vers blijft. Bovendien is het handig om mee te nemen. En laten we eerlijk zijn, het ziet er ook nog een heel gezellig uit toch?
Ingrediënten voor de salade (1 portie)
- 120 gr gegrilde kipfilet (gerookte kip kan ook)
- 1 stronkje witlof in reepjes
- 30 gram witte kool in reepjes
- 1/2 tomaat in partjes
- snufje cayennepeper
Ingrediënten voor de dressing
- 2 el kwark
- 1 el olijfolie
- 1 tl witte wijnazijn
- 1 tl zoetstof
- 1 tl mosterd
Bereidingswijze
Maak een dressing van de kwark, olijfolie, witte wijn azijn, zoetstof, en mosterd.
Meng de witlof met de witte kool en vermeng met de dressing. Schik de tomatenpartjes en kipreepjes op de salade en bestrooi met een snufje cayenne peper.
Variatietips
Lekker met stukjes appel en een paar walnoten ( vanaf fase 2) of een paar olijven. Neem je een PS. product bij deze salade? Gebruik dan maar 40-50 gr kipfilet Hou je niet zo van witlof, dan laat je die achterwege en neem je gewoon meer witte kool.
Smakelijk!
Geschikt vanaf fase 1 van het PS. food & lifestyle programma