Dit recept kwam ik eens tegen in de 'Allerhande' en is sindsdien favoriet!
Ingrediënten voor 1 portie
- Handje rucola
- 1 tomaat ( of een aantal cherrytomaatjes)
- 75 gr flinterdunne gebraden kipfilet (vleeswaren)
- Blikje tonijn van 80 gram
- 1 el citroenmayonaise
- 1 el kappertjes
- 2 à 3 takjes basilicum ( of gebruik basilicum uit de diepvries)
- peper
Extra nodig
Keukenmachine of staafmixer met bakje
Bereidingswijze
Laat de tonijn uitlekken. Pureer de tonijn samen met de mayonaise, basilicum en de helft van de kappertjes in de keukenmachine.
Breng op smaak met peper. Leg een handje rucola op een bord en verdeel de kipfilet erover. Schep de tonijnpuree erover en garneer met de tomatenpartjes en kappertjes.
Smakelijk!
Geschikt vanaf fase 1 van het PS. food & lifestyle programma