Ingrediënten voor 4 porties
- 200 g PS. Life penne
- 200 g kalfsfricandeau (vleeswaren)
- 1 blikje tonijn op olijf olie, uitgelekt
- 50 g rucola
- 1 rode ui, gesnipperd
- 1/2 komkommer, geschild de zaadlijsten verwijderd en in halve schijfjes
- 16 kleine augurken in stukjes
- 4 eetlepels kappertjes
- 4 eetlepels mayonaise
- 2 eetlepels witte wijn azijn
Extra nodig: een staafmixer
Bereidingswijze
Kook de penne circa 10 minuten in een ruime hoeveelheid water met zout ,of gebruik ipv zout een bouillonblokje. Giet af en laat iets afkoelen. ( zelf vind ik het lekker als de pasta nog lauwwarm is, maar koud kan ook) Pureer de tonijn en wijnazijn met de staafmixer door de mayonaise. Hussel in een slakom de penne, rucola, ui, komkommer,augurk en kappertjes door elkaar. Maak af met de plakjes kalfsfricandeau en tonijnmayonaise.
Tip! Ook lekker als lunchsalade
Geschikt vanaf fase 3 van het PS. food & lifestyle programma