Ingrediënten
- 80 gr amandelmeel
- 50 gr havermout
- 2 el kokosmeel
- 2 grote eieren
- 2 kleine rijpe bananen
- 100-150 gr geraspte wortel
- 1 el geraspte kokos
- 1,5 tl bakpoeder
- el kaneel
- snuf zout
Garnering: Amandelschaafsel of noten/zaden/pitten
Extra nodig: Keukenmachine, oven, cakevorm, bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 175°C.
Maal de havermout in een keukenmachine tot meel. Doe dit meel samen met de andere droge ingrediënten in een grote kom.
Meng de eieren en bananen in een keukenmachine tot een beslag. Voeg de wortel toe en meng ook even mee ( deze stukjes mogen best wat grof blijven) Voeg het bananenmengsel toe aan de droge ingrediënten en schep goed om.
Bekleed een cakevorm met bakpapier en doe het beslag erin. Bestrooi met garnering naar keuze en zet voor ca 60 minuten in de oven.
Tip! Ook lekker met wat stukjes appel of noten door het beslag.
Bang dat je de verleiding niet kunt weerstaan en te veel eet van deze cake? Snijd de cake in plakken en vries lekker een aantal porties in!
Geschikt vanaf fase 3 van het PS. food & lifestyle programma