Kipshoarma salade met muntsaus

Ingrediënten voor 1 portie

  •  120-150 g kipfilet in stukjes
  • 2 el Griekse yoghurt 0%
  • 100 g komkommer in stukjes
  • 100 g ijsbergsla
  •  50 g tomaat in kwarten
  •  ½ lente-ui of rode ui in ringetjes
  •  ½ teentje knoflook, geperst
  •  1 el olijfolie- 1 tl citroensap
  • Snuf uienpoeder
  • Snuf kurkuma
  • Snuf koriander
  •  ½ tl paprikapoeder
  • ½ tI kaneel
  •  5 blaadjes verse munt, fijngehakt-
  • Peper en zout

Bereidingswijze

Meng de stukjes kipfilet met een halve eetlepel olijfolie en de gedroogde kruiden. Laat minimaal 10 minuten intrekken.

Maak de muntsaus door de knoflook, munt en het citroensap te mengen met de Griekse yoghurt. Breng op smaak met peper en zout.

Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de kipfilet goudbruin en gaar.

Verdeel de ijsbergsla, tomaat, komkommer en kipfilet in een diep bord. Garneer met de lente-ui/rode ui en serveer met de muntsaus.


Geschikt vanaf fase 1 van het PS. food & lifestyle afslankprogramma