Ingrediënten voor ca 6 porties
- 1 kleine knolselderij, in blokjes
- 1 prei, in ringen
- 1 wortel, in plakjes
- 3 stengels bleekselderij, in kleine stukjes
- 1 ui, grof gesneden
- 2 teentjes knoflook, gehakt
- 3 laurierblaadjes
- 500-750 ml bouillon van groentebouillonblokje
- 400 gram broccoli, in roosjes
- peper en zout
- boter
- magere rookworst
Extra nodig: Grote pan, stamper
Bereidingswijze
Fruit de ui en knoflook met wat boter in een grote pan. Voeg de knolselderij, prei, wortel en bleekselderij toe en bak dit ongeveer 5 minuten mee.
Giet 500-750 ml. bouillon bij de groenten en doe de laurierblaadjes erbij. Breng de soep aan de kook en laat minstens 30 min. zachtjes pruttelen.
Kook de broccoli 15 minuten in een apart pannetje, giet af en pureer fijn.
Haal de laurierblaadjes uit de soep (niet vergeten!) en stamp de soep grof met een stamper. Roer de broccolipuree door de snert en warm alles nog even goed door, Maak indien nodig op smaak met zout en peper. Warm de rookworst op volgens de aanwijzing op de verpakking en snijd in plakjes.
Geschikt vanaf fase 2a van het PS. food & lifestyle programma